Wat klanten zeggen

Plus voor- en nafoto's

Ik had enorme last van mijn schouder waardoor ik steeds minder kon doen met mijn arm. 

De lessen van Ruby waren een hele goede aanvulling op de afspraken bij de fysiotherapeut. Ik zag al heel snel dat de oefeningen de bron van de pijn in mijn schouder aanpakten.

Ruby weet mij op een hele natuurlijke wijze te motiveren en enthousiasmeren. De oefeningen thuis zijn goed te doen en kosten niet veel tijd. Kortom, ik ben erg tevreden over het resultaat en de docent.
Klaas Jan

Mijn linkervoet ging ineens pijn doen na het wandelen. Het lukte me niet meer om langer dan 15 min te lopen en ook met autorijden kreeg ik last. Dokter en fysiotherapie kwamen niet verder dan rust houden en voorzichtig belasten. Zo kwam ik bij Ruby terecht.

Zij analyseerde de afwikkeling van mijn voeten en mijn loopproces grondig. Eén van de oorzaken bleek het gevolg van gescheurde enkelbanden rechts enkele jaren geleden, waardoor ik die voet niet goed belastte tijdens het lopen. Met oefeningen leerde ze me om met lopen ook weer op rechts te staan en haalde daarmee het teveel aan belasting weg van mijn pijnlijke linkervoet. Ze stuurde me de oefeningen in een filmpje via whatsapp, super handig. Deze werden bij vervolgafspraken steeds aangepast en geüpdatet.
Door de oefeningen loop ik inmiddels makkelijk een uur pijnvrij. Nu kan ik dus weer lekker met mijn vriendin in de duinen wandelen!
Annemiek

Ik vond al altijd dat mijn houding niet helemaal goed was en dat ik wat gebogen liep. Daarnaast had ik last bovenop mijn bekken bij het hardlopen.

In de eerste sessie analyseerde Ruby mijn lichaam (voeten, stand bekken, etc.) en kreeg ik oefeningen mee voor thuis. Ruby stuurde filmpjes door met uitleg. Dat is erg handig om thuis terug te kijken of je de oefeningen wel goed doet. Daarna volgde ik nog een aantal sessies en kreeg telkens oefeningen mee voor thuis.
Ruby legt elke keer goed uit hoe het lichaam in elkaar zit en wat het effect van de oefening is. En ik voelde resultaat, mijn houding is beter geworden. Ook met hardlopen merk ik verschil. Het heeft mij verbaast dat je met een aantal sessies en oefeningen thuis, zo snel verbetering voelt! Ik ben er heel blij en tevreden mee.
Edwin

Ik ben blij met het resultaat van de begeleiding. Zowel voor mijn houding als de pijn in mijn rechter bil. De oefeningen doen me altijd goed. 
Lieke

Voordat ik bij Ruby kwam had ik moeite om mijn voeten goed af te wikkelen, was ik snel moe, had ik een pijnlijk lichaam en liep ik ook wat voorover. Het kostte mij steeds meer moeite om in beweging te komen. Ik hou erg van wandelen maar kreeg hier weerzin tegen. Ik merkte dat ik vaker bleef zitten, terwijl ik vroeger veel meer bewoog. 

Ik merkte na de eerste afspraak al snel dat ik meer energie kreeg en rechter op ging lopen door de oefeningen. Ik ben minder moe na een werkdag, en kan daardoor ook 's avonds weer actief zijn. Maar vooral heb ik weer plezier in bewegen: ik kan nu weer lange stukken lopen zonder vermoeidheid en ik ben ook meer gaan fietsen. -Thea-

Ruby’s uitleg over het waarom en effect van de oefeningen maakt mij erg enthousiast. Door de lessen is mijn houding, mindset én ademhaling enorm verbeterd. De oefeningen in combinatie met speciale manier van ademhalen werkt voor mij heel effectief.
Astrid

Ik heb al jaren last met mijn voeten en gebruik zowel op straat als in huis zooltjes, op maat gemaakt door een podotherapeut. Maar nog steeds had ik pijnlijke voeten nadat ik een eind in de natuur gewandeld had. Na een ochtend wandelen had ik een hele middag last en daar werd ik best een beetje chagrijnig van.

Ik ging naar Ruby voor een specifiek advies voor mijn voeten. Na twee afspraken en trouw de oefeningen gedaan te hebben, kan ik inmiddels thuis weer op mijn sokken of blote voeten lopen. Dat geeft me al een groot gevoel van vrijheid!
Rineke