Driestaps Loopprogramma
lopen zonder pijn

Hoe je in 8 weken weer loopt als een kievit

Je houdt enorm van wandelen, maar telkens als je wat langer loopt krijg je pijn. In je voet, knie, heup of lage onderrug.

Het lukt je therapeut niet om de situatie blijvend te verbeteren. Wat ziet hij over het hoofd??

Lopen is een logisch, maar vaak onbegrepen proces. Niet veel therapeuten zien waar het fout gaat.

In dit loopprogramma hef je de blokkades en verkeerde patronen in je lichaam op zodat je op een anatomisch juiste manier gaat lopen. 

Omdat alles weer optimaal beweegt kan je lichaam herstellen en verdwijnen je klachten.


Welke effecten kan je verwachten van het Loopprogramma?
 • Je evenwicht verbetert omdat je voeten veel steviger staan
 • Je kan vlotter lopen omdat je afzet nu efficiënt verloopt
 • Je bekken en rug voelen veel soepeler omdat er meer beweging in zit tijdens het loopproces
 • En het belangrijkste: Je hebt geen pijn meer in je voet, knie, heup of lage onderrug omdat alle gewrichten en spieren nu bewegen zoals het hoort
Daarom leer je in het Loopprogramma alle lichaamsdelen anatomisch juist bewegen.

Al jaren liep ik met pijn in mijn onderrug en een zeurende pijn over de bovenkant van mijn linker heup. Vooral met slapen was het vervelend: ik kon niet langer dan een paar minuten op mijn linkerzij liggen.
Natuurlijk van alles geprobeerd en hier en daar wel wat verlichting uit gehaald, maar de pijn bleef altijd aanwezig; de ene keer sluimerend, de andere keer volle bak.


Toen ik in contact kwam met Ruby heb ik het Loopprogramma gedaan.
Ik kreeg steeds oefeningen mee om te zorgen dat mijn lichaam weer snapte hoe het eigenlijk moest bewegen. Het bleek vanuit mijn enkels te komen, er zat geen beweging in. Net als in mijn bekken overigens.

Ik heb dankzij de oefeningen die opgebouwd werden naar een eindbeweging, geleerd hoe ik mijn voeten neer moet zetten, moet afrollen, opendraaien etc.
Ook blijk ik best te kunnen wandelen zonder pijnlijke heupen; ik kan nu zelfs een beetje heupwiegen :-) .

Er ging een pijnloze wereld voor me open. Ik tennis zonder paracetamol, slaap in de houding die ik zelf wil en wandel zonder problemen.

Ruby geeft de instructies duidelijk mee, nadat ze uitgedokterd heeft waar het euvel zit. Een prettige, nuchtere benadering die echt zoden aan de dijk zet!

Myra

Ook jij kan dit!

De oefeningen zijn voor iedereen te doen en nemen niet veel tijd in beslag. 

Maar dit programma is alleen iets voor jou als:

 • je zelf iets wilt kunnen doen aan je klachten
 • je het leuk vindt om nieuwe dingen te leren over (en ervaren in) je lichaam
 • je begrijpt dat een goede houding en manier van lopen belangrijk is om lang gezond en mobiel te blijven

Kies je voor symptoombestrijding OF pak je de oorzaken aan en kies je voor structurele verbetering van je voeten en manier van lopen?

Als je deze kans niet aanpakt, blijf je rondlopen op een manier die je lichaam overbelast. Je houdt dan dus diezelfde klachten waar je al jaren mee rondloopt.

Het programma kan snel gaan. Door was in 6 weken klaar. Lees haar verhaal hieronder.

Mijn grootste hobby is wandelen. Dit ging me echter steeds slechter af. Pijn in de onderrug, zere voeten, zere heup. Ik kon nog maar 5 km lopen zonder pijn.  

Na fysio, injectie in mijn zenuw, adviezen van Jan en alleman en eerlijk gezegd een beetje radeloos kwam ik via sociale media terecht bij Ruby.  

Toen ik tijdens het voetenwebinar de oefening met de sokken deed, voelde ik al meteen verlichting.

Het ‘Loopprogramma’ was op maat. Ik leerde bewust te kijken naar mijn houding en te ervaren hoe het is om met een goede houding te lopen.

Ik kan nu weer lange wandelingen maken. En krijg ik, na lang zitten, weer een brandende rug dan weet ik welke oefeningen ik kan doen.

Ruby, bedankt dat ik na jaren geploeter nu klachtenvrij ben.

Door

Hoe ziet het Driestaps Looprogramma er uit?
Wat gaan we allemaal doen tijdens de drie afspraken en wat krijg je verder nog?


Voorbereiding
Je krijgt toegang tot twee online workshops die je optimaal voorbereiden op het programma. Je begrijpt beter wat we gaan doen en kan meteen thuis al beginnen om je voeten te herprogrammeren. Ik stuur je daarvoor ook een setje voetwigjes op.

stap 1: Voet, knie en bekken

 • Je komt voor een afspraak van 2 uur langs in Delft, waarin ik je voeten beter leer bewegen waardoor je bekken ook weer gemakkelijker zal bewegen.
 • Je krijgt video’s voor thuis mee met de oefeningen zoals ze voor jouw voeten het beste werken.
 • Gedurende het gehele traject ben ik beschikbaar via WhatsApp. Stuur me gewoon een videootje van de oefening waar je een vraag over hebt, dan kijk ik mee.

stap 2: Rug en schouders

 • Je komt voor een tweede afspraak in Delft, waarin we uiteraard evalueren hoe je voeten er nu voorstaan.
 • Ook gaan we aan de slag met de vorm van je wervelkolom en laten we rug en schouders beter bewegen.
 • Je krijgt weer huiswerk-video’s mee en kan me bereiken via WhatsApp.

stap 3: Het loopproces

 • Tijdens de derde afspraak gaan we alles toepassen tijdens een wandeling. Ik leer je waar je op mag letten als je wandelt, zodat je weer efficiënt en soepel loopt. En weer pijnvrij lange wandelingen kan maken.
 • Je krijgt weer huiswerk mee en we maken een belafspraak voor een nabespreking over 2 weken.


Wat is je investering?

Alle losse onderdelen samen zouden je 469 euro kosten. Met dit Loopprogramma krijg je daar maar liefst 100 euro korting op.

Daarmee komt het programma op 369 euro. 

Dat is minder dan het eigen risico op je zorgverzekering. Dat eigen risico ben je bij de eerste de beste scan in het ziekenhuis al kwijt. En dan ben je nog geen steek dichter bij een pijnvrije wandeling.


Voorkom die scan en investeer op een slimme manier in een klachtenvrij lichaam nu en in de toekomst.


Bestel het Loopprogramma via onderstaande knop.


Veelgestelde vragen


1 - Is het niet moeilijk om te veranderen hoe je loopt als je al heel lang op die manier loopt?

Het natuurlijke loopproces zit in je genen. In de loop van je leven zijn er (tijdelijke) obstakels ontstaan waardoor je een andere manier van lopen moest toepassen. Vaak hoef je je lichaam alleen het originele loopproces weer te laten ervaren. En omdat dat beter voelt, pikt je lichaam het zo weer op. Als het obstakel nog aanwezig is, sporen en lossen we het op.


2 - Moet ik mijn zooltjes wegdoen als ik met het Loopprogramma start?

Zolang je baat hebt bij je zooltjes, kan je ze gewoon blijven gebruiken. Maar vaak zal je merken dat je voeten gezonder worden en dat je ook best zonder zooltjes kan. Dat het zelfs lekkerder voelt, omdat je voeten dan vrijer kunnen bewegen in je schoen. Waar je de steun eerst nodig had, voelt het nu belemmerend. Houd je zooltjes bij de hand als je ver gaat wandelen. Zo kan je ze weer in je schoen stoppen als je voeten vermoeid worden.


3 - Wordt het programma vergoed door een aanvullende zorgverzekering?

Ik ben geen therapeut, dus de verzekering vergoed het programma niet. Ik heb zelf mijn aanvullende verzekering opgezegd sinds mijn lichaam weer beter beweegt. Ik heb namelijk geen klachten meer. Daarmee bespaar ik dus zelfs geld.
Als het bedrag te hoog is om ineens te betalen, neem dan contact op over betaling in termijnen.


4 -  Hoe lang duurt het programma?

Het programma duurt typisch 8 weken van het opgeven t/m het nabespreken. Er zit dan 2 of 3 weken tussen de afspraken door.


5 - Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Dat hangt van de precieze klachten af. Sommige deelnemers hebben al minder pijn vóór de eerste afspraak (nadat ze zelf de oefeningen uit de voeten workshop aan de gang zijn gegaan). Typisch verminderen de klachten na de tweede afspraak. De derde afspraak zorgt ervoor dat je ook na een lange wandeling geen pijn meer krijgt.

6 - Werkt het voor iedereen?

Als er dingen vastgezet zijn in je voeten, echt met een operatie en bouten, dan kan de voet niet meer goed leren bewegen. Dus dan werkt het niet.

Daarvan afgezien werken we met anatomie van de gewrichten, die is voor elk mens gelijk. Elk lichaam heeft baat bij het juist in beweging brengen van gewrichten.


Zin om samen aan de slag te gaan? Geef je op via onderstaande knop.