Verdiepingsprogramma:

Hoe je een soepele tred krijgt zelfs als je al jaren pijn krijgt van lopen


Herken je dit?

 • na een wandeling heb je last van een stijve of pijnlijke nek, schouders en bovenrug
 • je kan steeds minder ver wandelen vanwege de pijn aan je voeten, knieën of heupen, terwijl je dat altijd zo heerlijk vond
 • je hebt probleemvoeten, maar je zooltjes helpen niet voldoende
 • je hebt steeds vaker blessures en moet weer "rust nemen en langzaam opbouwen". Zo schiet het niet op
 • je hebt al vaker hulp gezocht, maar niemand heeft ooit gekeken naar de manier waarop je loopt

Je kent die verhalen wel van mensen: dat ze in het ziekenhuis geen oorzaak kunnen vinden voor hun pijn. Er is wel wat heupslijtage en de tussenwervelschijven zijn wat weggedrukt, "maar dat hebben de meeste mensen op die leeftijd". Kortom: leer er maar mee leven.

Waar de artsen totaal overheen kijken is dat ze zojuist helemaal scheef de kamer in kwamen lopen. Maar daar ligt nou wel net de oorzaak!

Misschien help je je lichaam een beetje met hulpmiddelen zoals inlegzooltjes. Dat kan tijdelijk een goede oplossing zijn tegen pijnklachten.
Maar weet dat het echt mogelijk is om ook vanuit je zelf je manier van lopen zo ver te verbeteren dat het weer moeiteloos gaat en geen pijn meer oplevert.

Daarvoor is dit programma uitermate geschikt.


In dit programma zal je ontdekken...

 • ...wat er vastzit in je lichaam en hoe dat je looppatroon beïnvloedt
 • ...hoe je alle bewegingen die nodig zijn voor lopen weer terugbrengt in je lichaam
 • ...welke oefeningen bij jou direct invloed hebben op je looppatroon
 • ...dat je weer soepel en moeiteloos kan leren lopen
 • ...dat goed lopen heel belangrijk is voor een goede houding

Stap voor stap ontwar je de looppatronen die jou vast houden in je houding en je klachten veroorzaken.


Zodat je de volgende resultaten kunt verwachten:

 • je houding is nog meer verbeterd, ondanks dat we hier niet specifiek mee bezig zijn geweest
 • je hebt steeds minder last van je rug, nek en schouders
 • je voeten voelen soepeler en ze staan rechter
 • je kunt weer lekker lang lopen zonder problemen met je voeten, knieën of heupen
 • je hebt minder blessures omdat je lichaam weer gelijkmatig belast wordt en alles veel beter beweegt
 • je hebt hebt veel meer energie en voelt je vitaal

Hoe ziet het programma eruit, wat krijg je?

 • Loop- en lichaamsanalyse en plan van aanpak
 • 4 afspraken van 1 à 2 uur in Delft
 • Huiswerk krijg je als persoonlijke filmpjes via WhatsApp
 • Tussendoor contact kan altijd. Vragen? Aarzel niet
 • Vergelijkingsrapport voor- en na

Het programma wordt speciaal aangepast aan jouw lichaam. Je werkt met oefeningen ontwikkeld door pioniers op hun vakgebied. Oefeningen dus die nog niet zo bekend zijn, maar waar jij toch al de vruchten van gaat plukken.

 
Wil je starten?
Je investering voor dit verdiepingsprogramma is 400 euro.
Dat is inclusief BTW. Je kunt het bedrag ineens betalen of in 2 termijnen van 200 euro.
De afspraken zijn op mijn adres in Delft. Zie de footer van deze website.

Geef je op door op de button hieronder te drukken.

druk op bovenstaande button om je op te geven   


Wat zeggen anderen:

Mijn linkervoet ging ineens pijn doen na het wandelen. Het lukte me niet meer om langer dan 15 min te lopen en ook met autorijden kreeg ik last. Dokter en fysiotherapie kwamen niet verder dan rust houden en voorzichtig belasten. Zo kwam ik bij Ruby terecht.

Zij analyseerde de afwikkeling van mijn voeten en mijn loopproces grondig. Eén van de oorzaken bleek het gevolg van gescheurde enkelbanden rechts enkele jaren geleden, waardoor ik die voet niet goed belastte tijdens het lopen. Met oefeningen leerde ze me om met lopen ook weer op rechts te staan en haalde daarmee het teveel aan belasting weg van mijn pijnlijke linkervoet. Ze stuurde me de oefeningen in een filmpje via whatsapp, super handig. Deze werden bij vervolgafspraken steeds aangepast en geüpdatet.
Door de oefeningen loop ik inmiddels makkelijk een uur pijnvrij. Nu kan ik dus weer lekker met mijn vriendin in de duinen wandelen!
Annemiek

Voordat ik bij Ruby kwam had ik moeite om mijn voeten goed af te wikkelen, was ik snel moe, had ik een pijnlijk lichaam en liep ik ook wat voorover. Het kostte mij steeds meer moeite om in beweging te komen. Ik hou erg van wandelen maar kreeg hier weerzin tegen. Ik merkte dat ik vaker bleef zitten, terwijl ik vroeger veel meer bewoog. 

Ik merkte na de eerste afspraak al snel dat ik meer energie kreeg en rechter op ging lopen door de oefeningen. Ik ben minder moe na een werkdag, en kan daardoor ook 's avonds weer actief zijn. Maar vooral heb ik weer plezier in bewegen: ik kan nu weer lange stukken lopen zonder vermoeidheid en ik ben ook meer gaan fietsen.
Thea

Ik vond al altijd dat mijn houding niet helemaal goed was en dat ik wat gebogen liep. Daarnaast had ik last bovenop mijn bekken bij het hardlopen.
In de eerste sessie analyseerde Ruby mijn lichaam (voeten, stand bekken, etc.) en kreeg ik oefeningen mee voor thuis. Ruby stuurde filmpjes door met uitleg. Dat is erg handig om thuis terug te kijken of je de oefeningen wel goed doet. Daarna volgde ik nog een aantal sessies en kreeg telkens oefeningen mee voor thuis.
Ruby legt elke keer goed uit hoe het lichaam in elkaar zit en wat het effect van de oefening is. En ik voelde resultaat, mijn houding is beter geworden. Ook met hardlopen merk ik verschil. Het heeft mij verbaasd dat je met een aantal sessies en oefeningen thuis, zo snel verbetering voelt! Ik ben er heel blij en tevreden mee.
Edwin

Wat maakt mij gekwalificeerd om jou te helpen?

Ik heb ruim tien jaar ervaring met yogales geven aan mensen met allerlei soorten lichamen. In die tijd heb ik me steeds verder verdiept in de anatomie van houding en beweging. Ik heb gestudeerd bij voorlopers op dat gebied uit de USA en UK. Duizenden mensen zijn met deze methodes van hun klachten afgekomen. Ook van klachten die als onbehandelbaar werden geacht. 

Ik ben geen fysio-, oefen- of podotherapeut. Daar zijn er al een heleboel van, misschien ben je er al wel geweest. Ik kijk net weer anders naar jou want ik ben ingenieur en heb een goed inzicht in mechanica. Dat inzicht gebruik ik nu om je lichaam te analyseren; te ontdekken met welke bewegingen je moeite hebt, waar dat vandaan komt en wat er nodig is om die te verbeteren. 

Ook ben ik lerares, wat mij in staat stelt om dingen duidelijk uit te leggen. Hier neem ik ook de tijd voor want ik weet uit ervaring hoe vervelend het is als de therapeut zijn uitleg van oefeningen afraffelt zodat je vervolgens thuis geen idee meer hebt wat je moet doen en waarom. 

Ik begrijp je. Ook ik heb met klachten rondgelopen als gevolg van mijn houding en voeten, zelfs als yoga lerares. Het was voor mij erg frustrerend om met spanningen rond te lopen terwijl ik wist dat ik mentaal ontspannen was. Toen ik leerde dat die spanningen voortkwamen uit een verkeerd gebruik van mijn lichaam was dat een enorme opluchting. En zo ben ik op onderzoek uitgegaan hoe ik mijn lichaam kon helpen om weer goed te staan en lopen. Wat mij absoluut niet hielp waren aanwijzingen van: je moet altijd een beetje spanning houden in je voetboog en je onderbuik. Daar kan je toch onmogelijk de hele dag aan denken? Later begreep ik dat dat ook helemaal niet goed is om te doen. Wat mij juist heel goed hielp waren de oefeningen die ik jou ook ga leren.

Misschien heb je nog twijfels?

 • Hoeveel tijd kost het?
  Naast de afspraken kost het doen van de oefeningen je maximaal 2 keer tien minuten per dag.
 • Kan ik de oefeningen wel?
  Tijdens de afspraken gaan we op zoek naar welke oefeningen goed voor jou werken. Uiteraard hebben we dan geoefend zodat ik er zeker van ben dat je ze uit kan voeren. Je krijgt je oefeningen op beeld mee, speciaal voor jou ingesproken. Tussendoor kunnen we contact hebben over hoe het gaat.
 • Wat als ik al bij de fysio loop?
  Dit programma kan juist een hele mooie aanvulling zijn op behandelingen van bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Hij kan je klachten gericht behandelen, terwijl wij werken aan het verbeteren van je looppatroon zodat de klachten wegblijven.
 • Ik ga nog testen doen in het ziekenhuis, wat als ik een operatie nodig heb?
  Als tijdens het programma blijkt dat je bijvoorbeeld een operatie nodig hebt, dan pauzeren we het programma. Als je hersteld bent van de operatie gaan we verder. Dit programma is uitermate geschikt voor revalidatie.
Wat denk je? Gaan we er samen voor?

druk op bovenstaande button om je op te geven   


Wil je liever dat ik eerst eens naar je lichaam kijk voordat je beslist of je gaat beginnen? Je krijgt dan een verslag van mijn analyse. En ook al twee oefeningen die voor jou goed zijn om mee te beginnen. Je hoeft er de deur niet eens voor uit. Zo krijg je alvast een eerste indruk van het soort oefeningen dat ik hanteer. En of het voor je werkt. Vraag dan meteen je lichaamsanalyse aan door op deze link te klikken.