Houdingprogramma:

Hoe je eindelijk die goede houding krijgt - zonder geforceerd rechtop te staan

Loop jij ook hier tegenaan?

 • je wilt al jarenlang een betere houding, maar je weet niet hoe
 • je probeert goed rechtop te staan, maar dat hou je niet vol
 • je hebt een zeurende rug, vooral 's avonds: vermoeiend...
 • je hebt last van je nek en schouders ook al doe je regelmatig yoga
 • je kan ineens je arm niet meer goed optillen
 • je gaat wel eens door je rug waardoor je weer rust moet houden
 • de massages, krachttraining of yoga helpen niet of maar even
 • je ademhaling is oppervlakkig waardoor je weinig energie hebt
 • je hebt geen krachtige uitstraling en je voelt je soms klein

Je bent absoluut niet de enige die hiermee worstelt. Het probleem is dat iedereen focust op het gebied waar ze de pijn voelen:

- ze laten zich daar masseren
- ze proberen het stijve gevoel in hun spieren weg te nemen door een rekoefening
De pijn is dan misschien wel even weg, maar bouwt zich gewoon weer op als ze niets aan hun houding veranderen.

Dan proberen ze hun houding te corrigeren:
- ze gaan expres de buik inhouden en de schouders naar achteren trekken maar houden het niet vol
- ze doen krachttraining voor de bovenrug om hun schouders naar achteren te krijgen

Maar er is iets anders nodig. Onze houding wordt niet bepaald wordt door een paar spieren in je bovenrug. Je echte houdingspieren liggen heel diep in je lichaam. Daarbij is je houding onbewust en heb je pas een goede houding als je ook onbewust een goede houding hebt: bewust rechtop gaan staan helpt dus niet. Bovendien doen we het dan vaak niet op de goede manier waarbij we de diepe kern gebruiken.

Het is genoeg!

Stop met het lokaal bestrijden van je klachten of het geforceerd rechtop lopen. Pak de kern van je problemen aan.
'Houdingtherapie voor thuis' houdt rekening met je grootste vijanden, de redenen waarom je nooit bent begonnen met oefeningen.

Je grootste vijanden:

 • Gebrek aan kennis – Met zomaar wat oefeningen die je op de sportschool of op youtube hebt gezien, kom je er niet. Je lichaam moet als geheel geherprogrammeerd worden. Maar hoe doe je dat.
 • Saaie en zware oefeningen – Het veranderen van je houding vergt toewijding en doorzettingsvermogen. En dat kan je nooit opbrengen als je saaie en zware oefeningen moet doen. Dan heb je het na een paar keer wel gezien en komt de klad erin.
 • Onzekerheid - Je durft niet te beginnen want je wilt geen gevaarlijke oefeningen doen die blessures veroorzaken.


De oplossing:

Door herprogrammering van je lichaam met leuke en veilige oefeningen heb je in een mum van tijd de juiste houding zonder dat je hoeft te forceren. 

De oefeningen zijn fijn en je merkt meteen verschil in je lichaam. Je zal verbaasd zijn hoe leuk het is om aan je houding te werken!
Al snel merk je dat je houding verbetert. 
Zonder dat je er bewust mee bezig was. En omdat je merkt dat het werkt, blijf je gemotiveerd.

Waardoor jij eindelijk die houding krijgt waar je je goed door voelt

Wat ga je ontdekken?

 • Hoe jouw ademhaling je kan helpen om snel een goede houding te bereiken
 • Hoe je met simpele oefeningen blijvend rechtop komt te staan
 • Dat je de stand van je schouders kunt veranderen zonder krachttraining 
 • Dat je een sterke kern krijgt zonder buikspieroefeningen
 • Waarom je voeten ook belangrijk zijn voor je houding en hoe je daar wat aan kan doen 
 • Hoe je je stoel kunt aanpassen zodat je vanzelf beter rechtop zit
 • Zelf-massagetechnieken voor lichaamsbewustzijn en ontspanning

 • Wat is het resultaat
 • Je bent eindelijk verlost van je pijn in nek of schouders
 • Je hebt al weken geen hoofdpijn
 • Je rug voelt soepel en sterk
 • Je kan moeiteloos vol en diep ademen
 • Je bent langer en slanker zonder dat je bent afgevallen
 • Je staat krachtig rechtop en mensen zien je staan
 • Je voelt je geweldig en vol energie

 • Al tijdens de lessen zal je resultaat merken. Doe je goed je huiswerk? Dan ga je echt grote stappen zetten in het blijvend verbeteren van je houding. Ook na het programma heb je altijd oefeningen paraat voor een energie-boost of om je lichaam even te resetten na een lange dag achter de computer of een oppasdag met je kleinkinderen.

  Wat zit er precies in het programma?
  Er zijn drie versies beschikbaar. Bij alle versies worden er voor- en nafoto's gemaakt en zet ik ze voor je naast elkaar. Kies hieronder de versie die bij jou past.

  In Delft

  • 6 afspraken van 1,5 à 2 uur
  • Persoonlijke aandacht en directe correctie
  • Het kan al in 2 weken, met 3 lessen per week. Maar je kan het ook uitsmeren over 6 weken. Wat jij wilt.
  • Huiswerk op video
  • Vragen tussendoor altijd mogelijk
  • Houdingfoto's vooraf en achteraf vergeleken

  Investering: 600 euro

  Druk op de knop hierboven  ↑

  Online

  • Gewoon thuis wanneer het jou uitkomt
  • 1 jaar toegang tot online programma van 8 weken.
  • 14 video's: duidelijke instructies en vlotte lessen
  • 2 x 1 uur persoonlijke begeleiding via Zoom
  • Ik zet je houdingfoto's naast elkaar voor een goed vergelijk.

  Investering: 300 euro

  Druk op de knop hierboven  ↑

  Wil je starten?

  Vraag dan jouw gewenste versie van het houdingprogramma via de buttons hierboven aan. Ik neem dan contact met je op voor de eerste afspraak en stuur je een betaalverzoek.


  Wat zeggen anderen:

  Ik had enorme last van mijn schouder waardoor ik steeds minder kon doen met mijn arm. De lessen van Ruby waren een hele goede aanvulling op de afspraken bij de fysiotherapeut. Ik zag al heel snel dat de oefeningen de bron van de pijn in mijn schouder aanpakten. Ruby weet mij op een hele natuurlijke wijze te motiveren en enthousiasmeren. De oefeningen thuis zijn goed te doen en kosten niet veel tijd. Kortom, ik ben erg tevreden over het resultaat en de docent. - Klaas Jan Vijn
  "Ruby’s uitleg over het waarom en effect van de oefeningen maakte mij erg enthousiast. Doordat ik nu geruime tijd de lessen doe, is mijn houding, mindset én ademhaling enorm verbeterd. De oefeningen in combinatie met speciale manier van ademhalen werkt effectief." - Astrid Bolding
  Ik doe de lessen omdat ik een goede houding in stand wil houden bij het ouder worden. Ik ben 64. Na een les heb ik een "uitgelijnd" en sterk gevoel. Ook tijdens de oefeningen ervaar ik dat en dat voelt lekker. Als ik een dag op mijn kleinkinderen heb gepast, helpen de oefeningen me van de vermoeidheid en pijn in mijn onderrug af. - Leny Hoogeveen

  Wat je in korte tijd zoal verbetert:


  Met het houdingprogramma pakje je houding grondig aan. Daardoor heb je 's avonds eindelijk weer eens energie in plaats van een vermoeide rug. Je terugkerende klachten blijven deze keer echt weg. En je ziet er gewoon veel beter uit! 

  Ik heb ruim tien jaar ervaring met lesgeven aan mensen met allerlei soorten lichamen. Ik weet dus hoe ik oefeningen duidelijk uitleg en welke oefeningen iedereen kan doen.

  In die tijd heb ik me steeds verder verdiept in anatomie. Gestudeerd bij voorlopers op het gebied van houding en beweging uit de USA en UK.
  De oefeningen in de video’s zijn de meest effectieve oefeningen die ik ken. Mensen omschrijven het gevoel na de les alsof ze net bij de fysio vandaan komen: alles klopt en je kan er weer tegenaan.
  Deze oefeningen zijn nog niet breed beschikbaar in Nederland. Maar jij kan er nu al, gewoon thuis, je voordeel mee doen!


  Misschien heb je nog twijfels:

  Werkt dit ook voor mij? - De anatomische principes zijn voor iedereen geldig. In die zin werkt het voor iedereen. Bovendien doe je vooraf en achteraf een analyse van je houding zodat je het resultaat zelf kan zien. Je hoeft er helemaal niet lenig of sterk voor te zijn. Als je moeite hebt om op de grond te komen liggen, doe je gewoon (eerst) de staande en zittende oefeningen.

  Ik ben bang dat de oefeningen te moeilijk zijn of dat ik de uitleg in de video's niet snap. - Dit zegt iemand anders over mijn uitleg en de oefeningen:

  "De lessen in de video’s zijn heel goed te volgen, duidelijk in uitleg. De oefeningen zijn verrassend simpel maar hebben wel meteen hun uitwerking. De spanning rond mijn nek en schouders kan ik hiermee makkelijk loslaten. Mijn rug strekt zich gemakkelijk op en mijn borstkas voelt open. De specifieke ademhaling die je erbij moet doen, maakt me steviger." - Eva Vlasman

  Bovendien kan ik tijdens de zoom-afspraak al je vragen beantwoorden en met je meekijken of je de oefeningen goed uitvoert.

  Wat als ik nu nog niet kan beginnen of ik er langer over doe dan 8 weken? - Je kan het programma starten wanneer je wilt en het uitsmeren over een langere tijd.  Je hebt namelijk een jaar lang toegang tot de online video's.

  Ik volg al yogalessen, heeft dat niet hetzelfde effect? - Zeker niet. Ik heb eerst yoga gegeven voordat ik deze oefeningen ging gebruiken. De uitgangspunten en effecten zijn radicaal anders. Dit zegt een klant er over:

  " De oefeningen zijn anders dan ik gewend ben van yoga. Zowel in de houdingen als in de ademhaling. Ik voel mij hierdoor vrijer in mijn ademhaling en het heeft mij goed gedaan in mijn zelfvertrouwen." Danore Hendriks

  Ik heb geen zin om krachttraining te doen. - Daar kan ik kort over zijn: dit is geen krachttraining. Je gebruikt geen gewichten en doet geen setjes buikspieroefeningen. 

  Ik doe al krachttraining, is dit dan niet dubbelop? - Krachttraining richt zich vaak op de buitenste spierlagen. Deze lessen richten zich juist op de binnenste spierlijnen. Bovendien staat het hebben van veel spiermassa niet gelijk aan het hebben van een goede houding.

  Wat heb ik nodig voor het uitvoeren van de oefeningen? - Waarschijnlijk kan je alles wat je nodig hebt in huis vinden. Alleen 2 foamblokken zijn wel erg handig om aan te schaffen. In de mails kan je vinden waar je die het beste online koopt.

  Hoeveel tijd kost het? - Voor een optimaal resultaat ga je drie keer in de week 30 minuten aan de slag. Is dat teveel? Dan wordt het lastig om snel je houding te veranderen. Het is dus wel zaak om even prioriteiten te stellen.

  Ik vind het te duur.  - Wat kost het je als je de rest van je leven een zeurende rug of een stijve nek hebt?

  Je lichaam herprogrammeren doe je nu op jouw manier met je favoriete versie van het houdingprogramma. Daarmee verbetert je houding
  en help je lichamelijke klachten oplossen en je vitaliteit en uitstraling verbeteren.

  Jij hebt nu de kans om die goede houding te bereiken en behouden. Pak je deze kans niet? 

  Dan blijf je worstelen met pijn, blessures en stijfheid.
  Je krijgt steeds minder zin om in beweging te komen.
  Je voelt je snel ouder worden.

  Pak je je kans of blijf je tobben?

  Kies snel een programma hierboven of neem contact op als je advies wilt.